De meest gebruikte online betaalmogelijkheden

Er zijn veel en verschillende manieren om online te betalen en transacties te voeren. Zo heb je o.a. Paypal en banktransacties met kredietkaarten en overschrijvingen, etc.

Niet alle webshops accepteren alle kredietkaarten. Vele webshops uit België accepteren ‘MisterCash’ als betalingsmethode maar dit geldt helaas niet voor internationale sites.

Hiervoor zijn er dan andere opties die hun voor- en nadelen hebben. We kunnen kredietkaarten aanschaffen zoals Visa en Mastercard waar we overal ter wereld kunnen betalen, maar hierbij betalen we niet alleen onze aankopen. Wij betalen ook die kaarten zelf en wij kunnen ook meer betalen dan nodig.
Tegenwoordig is er ook online betalingen (via bank apps) waarmee je gemakkelijk meteen kan overschrijven. Via de app kan je ook op een online wallet als Paypal geld opzetten en via deze methode betalen.
Consumenten betalen meestal het exacte bedrag waarvoor ze aankopen als er geen bijkomende kosten worden aangerekend. Deze bijkomende kosten zijn meestal transactie kosten of verzendingskosten (als de verkoper dit niet meerekent in de prijs). Vaak is er ook BTW voorzien en bij bestellingen van tickets de kosten voor print + papier.

payment-methods

Advertisements

Author: jennymichielsen

Crossmedia student at AP college university.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s